Pages

maanantai 26. tammikuuta 2015

Vähän Legojen järjestelyä... hups!

Tänään kävi sellainen juttu, että mulle tarjottiin ilmaista valkoista mappihyllyä + lisähyllylevyjä, kaatopaikalle menossa jos ei joku hae pois. No minähän näin tilanteessa mahdollisuuden: poikien huoneeseen Lego-hylly. Poikien hyllytila oli rajallinen, ja kun halusivat valmiita Lego-rakennelmia esille, tarvittiin lisää hyllyjä ja erityisesti matalahkoja hyllyvälejä. Nyt sitten ilmestyi sopiva hylly, jonka hain kotimatkalla aamuvuorosta tullessa.

Ajattelin "vähän järkkäillä" Legoja hyllyyn. No, järkkäilin Legoja, siivosin lattian (sängynalusetkin täynnä kamaa), järkkäilin muutkin hyllyt ja kaapit, moppasin... Poistona iso kestokassi veljen 3-vuotiaalle tytölle siirtyvää tavaraa: leluja ja Brio-junarata, kaksi jätesäkillistä roskia, paperikassillinen keräyspaperia yksi kestokassillinen muihin huoneisiin siirrettävää tavaraa, jotka kuljettelin paikoilleen ja erinäinen määrä astioita tiskattavaksi. Meillä ei ole tiskikonetta, joten alunperin teinin homma oli tiskata, mutta vaihdettiin hommia: teini sai multa kissanvessojen tyhjennyksen ja mä otin häneltä tiskaamisen. Teinillä lisäksi työnä koiran ulkoilutus aamulla ja illalla. Keskimmäisen (11-vuotias) homma on iltapäivällä koulusta tultuaan viedä koira ulos ja hakea posti. Kuopuksella, 9 vuotta, ei ole varsinaista kotihommaa vielä, omaa sellaista, mutta tekee kaikenlaista, vie roskia, koiraa joskus ulos ja sellaista. Puolison homma on pestä pyykit, hän sitten toimittaa puhtaat pyykit korissa keskelle olohuonetta ja huikkaa: vaatteet paikalleen! ja kaikki hakevat omat pyykkinsä ja vievät kaappeihinsa. Puoliso huolehtii myös siitä, että autot ovat ajokunnossa. Siivous on mun homma, siis siivouksen delegointi. Olen kamalan laiska siivoaja, ja se näkyy. Nakitan lapsia usein pieniin hommiin pientä korvausta vastaan (tyyliin lauantaina 2 e karkkirahan lisäksi vähän ekstraa tai jotain muuta, esim. teinille leffalippu kun on menossa kavereiden kanssa). Siivous ahdistaa kun jo sen aloittaminen on vaikeaa, joka paikassa tavaraa niin miten siivoat, lattian tyhjentäminen kestää usein pidempään kuin lattian puhdistaminen. Tosin tänään katselin alakertaa ja mietin, että kunhan metalliroinat (purettu painonnostopenkki, rikkinäinen varavuode sun muuta) on viety pois, on alakerta ihan mukava siivota. Avarampaa ja vähemmän kaikkea sikinsokin. Hyvä mieli.

Tässä siis poikein huone siivouksen jälkeen, tuli kivan näköistä. 


Tämä on se hylly, jonka syy mun ja keskimmäisen usean tunnin siivousprojekti oli!

Nyt Legot saivat hyvät paikat, kuopuksen arktinen tutkimusasema, hän keräilee sitä, ja keskimmäisen poliisiasema, hänen projektinsa

Legoja on vanhassa hyllysäkin pari laatikollista...

Aiemmin valkoisen hyllyn paikalla ollut hylly siirtyi ikkunanurkkaukseen, sopii siihen mainiosti
Hyllyyn jäi vielä tilaa, on sitten paikka tavaroille jos jollekin tarvitsee, keskimmäinen suunnitteli siihen laittavansa 3D-palapelinsä kun saa sen valmiiksi, maapallo.

Silmukka-autorata on suosittu juttu tällä hetkellä, joten jätettiin se esiin, sopiva paikka löytyikin ikkunalautaan kiinnitettynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti