Pages

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mumman kaappi - ennen ja jälkeen

Pienenä aina ihailin mummani astiakaappia, ja muutettuani omaan kotiini ja mumman ja ukin muutettua pienempään asuntoon mumma lahjoitti kaapin minulle. Nyt mumma ja ukki ovat molemmat kuolleet, ja kaappi on mulle jonkinlainen muisto lapsuudesta mummolassa. 

Keittiössä meillä on vain vähän kaappitilaa, keittiö on pieni, ruokapöytäkään ei mahdu sinne. Mietin miten saisin tavaroita järjesteltyä mukavasti - roinanraivaus teki tilaa, mutta halusin vielä väljempää. No, mieheni kommentoi, että onhan sulla mumman astiakaappi. Totta! Se on kyllä keittiöstä katsottuna ruokatilan toisella puolen oleskelutilassa, mutta ajatus oli siirtää harvemmin käytettyjä astioita sinne, joten ei haittaa. Tosin kokeeksi siirsin kattilat, paistinpannut ja uunivuoat myös, katsotaan miten toimii. Ne ovat olleet todella ahtaassa laatikossa + osa "perävarastossa" (keittiön perältä menee ovi sinne, siellä on mm. pakastin, pesukone ja kuivausrumpu ym.) ja pitää etsiä missä mikin on - ehkä nyt kun ovat selkeästi yhdessä tilavassa paikassa on käyttö helpompaa.

Välitasolle laitoin oleskelutilan kaapista suosituimmat lautapelimme, pelaaminen mukavaa, mutta aina ei muista eikä saa aikaan pelata. Kun pelit ovat kivasti näkyvillä, voi olla, että niihin tarttuu useammin.

Vielä jäi kaapin päällys vaiheeseen, lähinnä mietintään mitä teemme stereoille. Harvemmin tulee käytettyä, mutta ovat toimivat ja pojat tahtoisivat omaan huoneeseensa ne (9- ja 11-vuotiailla pojillamme on yhteinen iso huone). Pitää miettiä poikien huoneen kalusteita miten stereot saisi sijoitettua. Ehkä vain luovutaan noista isoista rotkoista, jos vaikka jollekin kelpaa tai sitten viedään poistoon. Mumman kaapissa oli alunperin muutenkin poikien kamaa, alakaapissa legoja. Siirsin laatikot poikien huoneeseen, projekti etenee aikanaan sinnekin ja mietitään yhdessä legosäilytystä. 

Yläkaapissa oli mun paperiroinaa + kosmetiikkaa, mulla on myös yksi hylly eteisaulan kaapissa kosmetiikalle joten ajattelin sen siivota (varmasti paljon turhaa oon työntänyt sinne ajan mittaan) ja pyrin saamaan kaikki mahtumaan siihen yhdelle hyllylle. Kosmetiikkahyllyltä tyhjentämäni kamat ovatkin ekassa kuvassa alalaidassa pahvilaatikossa, sen oli vähän niinkuin tarkoitus olla viikonlopun projekti mulla, mutta innostuinkin viimeistelemään keittiötä ja saunan pukuhuonetta. Nyt on nättiä kyseisissä kohteissa - ja uudelleen järjesteltyä, siirsin aiemmin pyyhkeet saunan pukuhuoneen kaapista oleskelutilan kaappiin lakanoiden sun muiden kanssa. Hankalaa! Joten myönsin perheelle harvinaisen asian: tein virhearvioinnin. Vaihdoin kaappien sisältöä ja nyt pyyhkeet ovat järkevästi saunan pukuhuoneessa. 

Seuraavaksi tosiaan alakerran muiden alueiden kimppuun. Tein sellaisen päätöksen, että ensin raivaan alakerran ja sitten yläkerran - aluevaltaus kerrallaan! 

Mumman kaappi ennen

Mumman kaappi jälkeen
muutamia lasten urheilumitaleita on ripustettu kaapin oveen, siitä ne näkyvät aina, on poikien painiajoilta muutama, koulun maastojuoksusta ym. Oskari-kissa oli vain väliaikainen sisustussomiste...

Astioita yläkaapissa

Eriparikuppejani, ei haittaa vaikka ei olisi samanlaisia, ovat niin sieviä


Padat ja pannut ja muut alakaapissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti