Pages

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Lontoo - matka TeiniTyttären kanssa

Nyt palaamme ajassa taaksepäin kuin Tohtori T.A.R.D.I.S.illaan... Eli vihdoin, aika lailla täsmälleen puoli vuotta reissun jälkeen, kertomus TeiniTyttären kanssa tehdystä reissusta Lontooseen.

LONTOO 26.-30.9.2015 

Tytär on haaveillut matkasta Lontooseen kymmenvuotiaasta saakka. Aikanaan sovittiin, että rippilahjaksi hän voi toivoa mopoa tai pientä matkaa, joten ei ollut yllätys, että toiveensa oli matka Lontooseen. Niinpä sitten syyskuussa 2016 toteutimme kahdestaan tuon haaveen, naisten matka Lontooseen ja suunnitelmina kaikenlaista liittyen moniin fandomeihimme eli fanituksen kohteisiimme.

Lähdimme Lontooseen aamulennolla, ja saavuimme Heathrow'n lentokentälle aamuyhdeksän aikaan. Hieno tunne, tätä on odotettu! Vihdoin perillä ja jo heti koko päivä edessä!

Metrolla oli helppo matkustaa lentokentältä kaupunkiin. Hotellimme, Hotel Indigo London Kensington Earl’s Court, oli kätevästi Heathrow'sta Lontoon keskustaan kulkevan metrolinjan varrella, ihan aseman lähellä. Voisin väittää tämän olleen syy valita hotelli, mutta on myönnettävä, että muukin hotellin sijainnissa oli tärkeää. Nimittäin tämä sininen puhelinkoppi, vanha poliisipuhelinkoppi, joita ei enää Lontoossa ole muita. Tällaisella aikakoneella nimeltään T.A.R.D.I.S. Tohtori matkustaa Doctor Who -televisiosarjassa. Joten jos Doctor Who -fanit matkustavat Lontooseen, onhan se majoituttava niin, että näkee tämän päivittäin. Oli otettava lähes joka kerta ohi kulkiessa valokuva, kun kerran on mahdollisuus saada melkein oikea T.A.R.D.I.S. kuvaan. 

Sininen puhelinkoppi on aivan Earl' Court -metroaseman ulkopuolella, Earl's Court Roadin sisäänkäynnin kohdalla. Paikalla on usein porukkaa kuvaamassa itseään aikakoneen ovella, joten emme olleet tässä asiassa ainoita emmekä yhtään sen omituisempia kuin muutkaan. "You're just as sane as I am..."Lauantai 26.9.

Saapumispäivänämme lauantaina meillä oli retki Leavesdeniin Warner Bros. -studioille, The Making of Harry Potter -tutustumiskäynnille. Tästä olen kirjoittanut aiemmin, erittäin kuvarikkaan kertomuksen kokemuksesta. Tuo retki on yksi elämäni hienoimpia juttuja, upea kokemus. Matkalla retkibussin lähtöpaikkaan kohdalle osui erityisen hyvä osoite... Jep, taas Doctor Who -viittaus - Christopher Eccleston on suosikki-Tohtorini, yhdeksäs Tohtori. Ja jep nro 2: matkamme oli erittäin hörhöilyn täyteinen, Lontoo on varsin mainio kohde jos sattuu pitämään vaikkapa Doctor Who'sta, Sherlock Holmesista ja Harry Potterista...

Saavuimme hotelliin aamulla ja lähdimme suoraan siitä retkelle, joten saimme hotellihuoneen illalla Potter-retkeltä tultuamme. Aamulla juttelimme vastaanotossa henkilökunnan kanssa, kyselivät suunnitelmiamme loman ajalle ja kerroimme mitä kaikenlaista meillä oli suunnitteilla - esimerkiksi maamantaina One Directionin konsertti O2-areenalla. Illalla huoneeseen tultuamme sängyllä odotti pieni, sievästi rusetilla suljettu laatikko sekä hotellin kortti. Laatikossa oli valtavan suuret, herkulliset suklaamuffinit, mutta kortti oli se paras juttu - piirros One Direction -bändistä ja toivotukset viettää kiva loma Lontoossa. 

Olin jo tässä kohden ihastunut hotelliin, viehättävä paikka, loistava sijainti ja henkilökunta oli se, mikä teki kokemuksesta ikimuistoisen. Ei vain tämä kortti, vaan kaikki muukin. Telkkarissa oli ongelmaa, sanoimme siitä vastaanotossa niin hetkessä tilanne oli tarkastettu, ongelma paikallisestettu kaukosäätimeen ja siihen vaihdettu paristot. Ja toimi! Muistivat asiakkaat ja suunnitelmansa, kysyivät nähtävyyskierrospäivämme jälkeen kysyä "how was London Eye?" ynnä muuta - ja selvisi, ettei vastaanoton nuori nainen ollut koskaan käynyt London Eye -maailmanpyörässä, vaikka oli vuosia jo Lontoossa asunut. Eli asiakaspalveluhenkilöt olivat hotellissa tosiaan asiakaspalveluhenkisiä. 

Ostimme matkapaketin British Airwaysilta, lennot + hotelli Hotel Indigo London Kensington Earl’s Court, ja varasin aikaisin - saimme paketin hyvään hintaan. Kun lähempänä matkaa katsoin hotellin sivuilta hintoja, oli pakettimme hinta lentoineen aika lailla sama kuin hotellin sivujen mukaan olisi ollut pelkkä majoitus hotellissa. Eihän pakettihinta aina ole kauhean edullinen suhteessa erikseen varattuihin, mutta meillä näköjään kävi tässä hyvin. 

Huoneemme, ja kuten huomaa, Harry Potter -studiovierailun jälkeisenä päivänä...

Sänky oli korkea ja mukava


Sunnuntai 27.9.

Sunnuntaina kiertelime kaupungilla, katselimme nähtävyyksiä ja vain kävelimme ja vietimme rentoa päivää kaupungin vilinässä. Perus-nähtävyydet näimme, ja niistä piti tietysti ottaa tietyllä tavalla kuvia, kuten tämä London Eye -kuva. Tämä tosin on päivällä otettu, emme siellä suunnalla liikkuneet illalla. Tämänkin kuvan syynä on Doctor Who, ysitohtorin ensimmäinen jakso Rose.

Erittäin lontoolainen turistikuva

Näkymä London Eye -maailmanpyörästä

Näkymä London Eye -maailmanpyörästä, siinä liikuttiin tuollaisissa "kapseleissa", näköalat joka suuntaan olivat komeat

Mukavinta sunnuntain kaupunkikiertelyllä oli mielestämme South Bank -alueella Thamesin rantaa pitkin kävely. Kävelyreitin varrella oli paljon kaikenlaista, esiintyjiä sun muuta. Ajoimme London Eye'n luota jokilaivalla Tower Bridgen laiturille, kuvasimme hieman tuota nähtävyyttä kauempaa - emme kuitenkaan menneet sillalle asti vaan lähdimme kävelemään takaisinpäin London Eye'n suuntaan, tehden pienen kiepin joen rannasta sisemmäs kaduille... Pitihän meidän nähdä Southwark Cathedral, jossa on kuvattu Doctor Who'ta. Sitten takaisin rantaan ja rantaa pitkin London Eye'n luo. Matkan varrella näimme myös Shakespearen Globe-teatterin... arvaattekin, siellä on kuvattu Doctor Who'ta. Sää suosi meitä, syyskuun loppu, ja jokainen päivä Lontoossa oli aurinkoinen ja lämmin. Auringossa kävely ja kaiken katselu South Bankin rannassa jäi mieleen leppoisana ja mukavana. Ja bongasimmehan me rannan reitiltä myös Foyles-kirjakaupan, jossa piti hetki tutkailla ja mukaan lähti kannettavaa loppupäivän ajaksi.

Thamesin etelärannalla hyppäsimme kaksikerroksiseen bussiin ja lähdimme kohti King's Crossin asemaa. Asemalla halusimme käydä, koska sieltä lähtee Tylypahkan pikajuna aseman laiturilta 9 ¾. Tuota laiturien väliä ei oikeasti pääse katsomaan, jollei ole junalippua, eikä se samanlainen olekaan kuin elokuvissa. Mutta meille oli pääasia päästä asemalle fiilistelemään. On asemalla tietysti Harry Potter -teemainen kauppakin, kuinkas muuten, Harry Potter Shop at Platform 9 ¾. Katselimme hieman kaupassa, mutta emme ostaneet kuin pari postikorttia, tuotteiden hinnat ovat aika rapiat ja olimme jo suunnittelemamme teemaan liittyvät ostokset tehneet edellisenä päivänä Leavesdenin studiokaupassa

Maanantai 28.9.

Maanantai oli jaettu kahteen osaan, aamupäivä ja ilta. Aamupäivällä kävimme katselemassa mielenkiintoisia paikkoja: Baker Street 221b ja Madame Tussaudsin vahakabinetti. Baker Street 221b on Sherlock Holmesin kotiosoite, ja siellä on Sherlock Holmes -museo. Emme käyneet museossa, kävimme vain kurkkaamassa millaisilla kulmilla Sherlock on kirjoitettu asumaan ja piipahdimme museon kaupassa. Museon naapurissa on Beatles-kauppa, siis kaikkea Beatles-kamaa kaupan täydeltä. Tiedän pari tyyppiä (mukaanlukien oma äitini), jotka sekoaisivat onnesta tuossa kaupassa!

Baker Streetiltä Madame Tussaudsiin kävellessä bongasin tämmöisen isosta matkamuistomyymälästä. Ja oli taas pakko kuvata!

Ostin meille Madame Tussaudsin vahakabinettiin liput, joilla pääsi jonottamatta sisään, kun hintaero tavalliseen ei ollut kuin hiluja ostaessani pakettina sisäänpääsyn kahteen kohteeseen (London Eye, Madame Tussauds). Kun pääsimme Madame Tussaudsin kulmalle, hoksasimme miten nerokas tuo idea oli ollut. Jono oli pitkä, mutta me pääsimme suoraan sisälle, lipuntarkastukseen ja se oli siinä, jonottamatta hetkeäkään. Jee! Museossa oli tietenkin otettava valokuvia "julkkisten" kanssa, hauska paikka. Odotin kyllä ehkä hieman enemmän nähtävää, useampia hahmoja, mutta varmaan tilojen ja kuvaavan porukan järkevän liikkumisen kannalta tuo väljyys on hyvä järjestely. Parasta olivat Star Wars -erityisnäyttely sekä Avengers-elokuva 4D-näytöksenä. Kuva oli 3D ja lisäksi elokuvan aikana tuolit tökkivät meitä selkään kun Wolverine raapi tyyppiä selkään, vesihöyryä tuli kasvoille ynnä muuta. Se oli huippuhauskaa, jos menette, kannattaa ottaa koko paketti elokuvan kanssa! 

I volunteer!

Kato, tommonen iso, kummanvärinen tyyppi. Ja Shrek.

O'captain my captain

Selvästi johtolankoja etsimässä

Pakollinen kuva

A-pu-va!

Star Wars -näyttelyyn...

Hengailua Han Solon kanssa

Pääsin Millenium Falconiakin ohjailemaan

Pojat, pojat, väkivalta EI ole ratkaisu...

Maanantai-ilta sitten... Se oli odotettu tapahtuma, One Directionin keikka O2-areenalla. Oli jännittää nähdä se rakennelma, ja tietysti TeiniTyttären mielestä erittäin hihkumisen arvoisen jännittävää nähdä One Direction. Illasta voi lukea tarkemmin:


Tiistai 29.9.

Tiistaina katselimme vähän shoppailujuttuja, tosin emme kauheasti ostoksia tehneet, lähinnä kuljimme kaupungilla katselemassa ja ihmettelemässä ja kahvittelemassa.

Ensimmäinen kohde oli Harrodsin tavaratalo, koska se nyt vaan piti nähdä. Jouluosasto oli vaikuttava, monta huoneellista joulua ympäri vuoden. Harrods nähtiin, mitään ei ostettu, mutta onpahan nyt nähty. Ja etiäpäin, siihen odotettuun ja ennalta sovittuun paikkaan...


Seuraavaksi siis Oxford Streetin suuntaan, minulla oli varattu aika Bravissimo-myymälään Oxford Streetin liikkeeseen rintaliivisovitukseen. Olen siitä haaveillut vuosia! Olen tilannut rintaliivejä ja uima-asuja Bravissimon nettimyymälästä, aivan loistavia, mutta olen aina haaveillut pääseväni sovituskäynnille varmistamaan ihan just oikean koon. Kokemus oli kyllä kaiken odotuksen arvoinen, sain justiinsa sopivat rintaliivit ja tarkat tiedot mikä koko sopiva minkäkin merkkisistä myymistään rintaliiveistä. Oli kyllä eri koko, kuin mitä olin tilannut, isompi kuppikoko ja pienempi ympärysmitta. Olin oikein hilpeä käynnin jälkeen, oli niin fiilistä kohottavaa kun ostin rintaliivit, jotka istuvat just eikä melkein. 

Menimme siitä sitten kahville Starbucksiin, ja koska oli niin villin hilpeä ja vallaton olo, tilasimme kahvit Ginnylle ja Mollylle. Tosin kirjoitusmuoto oli vähän jotain muuta... 

Yksi hauskimmista paikoista koko päivänä oli Hamleysin lelukauppa, valtava monikerroksinen paikka, jossa oli leluja, myyjiä esittelemässä leluja, jätskikahvila, ties vaikka mitä. Saimme kulumaan kaupassa toista tuntia - ja tapasimmehan siellä muutamia tuttuja tyyppejäkin, kuten kuvasta näkyy. Ostokset: jätskit ja Elmolle Sonic-peleistä tuttu hahmo Tails (oli Keskimmäisen tuliaistoive). Tyttärellä on taas yksi haave lisää elämässään: työskennellä Hamleysin lelukaupassa.

Kävimme myös fantasia/scifi-kaupassa Forbidden Planet. Ei isompia ostoksia, muutama pieni Doctor Who -juttu ostettiin. Nähtävää oli kyllä paljon, ja ronskilla budjetilla jos on liikkeellä, löytyy kyllä ostettavaa.

Illemmalla kohti Trafalgar Squarea kulkiessamme kävelimme tällaisen karkkikaupan ohi, ja oli vain pakko pysähtyä ja käydä ostoksilla! Niin suloinen, ja myyjäpariskunta oli hurmaava. Tämä on tosielämän Hunajaherttua!  

Trafalgar Square ja pakollinen turistikuva. Tässä kohden jo jalat painoivat, mutta emme vielä malttaneet hotellille lähteä, olihan viimeinen ilta Lontoossa. Päätimme hieman vielä kävellä ja katsella kaupunkia, ja ehkä löytää Kaikista Nuorimmalle toivomansa huppari tuliaiseksi, kun kerran Keskimmäiselle oli jo löytynyt toivottu Tails. Huppari löytyikin, ja lopulta väsyneet reissaajat hipsivät metroaseman läheisen Burger Kingin kautta hotelliin nukkumaan.

Keskiviikko 30.9. - kotiinpaluupäivä

Keskiviikkona oli kotiinpaluupäivä, mutta koska lentomme oli vasta illalla, olimme suunnitelleet juttuja keskiviikollekin. Jätimme matkatavarat hotellille säilytykseen ja matkasimme metrolla toiselle puolen kaupunkia, Upton Parkiin. Siellä on Doctor Who -televisiosarjaan erikoistunut kauppa The Who Shop ja pieni museo, jossa on juttuja sekä vanhoista tuotantokausista, ns. Classic Who ja uudemmat tuotantokaudet. Museoon mentiin kaupasta avaamalla T.A.R.D.I.S.-aikakoneen ovi sen avaimella ja astumalla ovesta sisään. Museo oli pieni, mutta täynnä kaikkea kiinnostavaa. Kun tutki kaikkia pieniäkin esineitä ja asuja ja vaikka mitä, meni aikaa jonkin verran. Teimme kaupasta muutamia ostoksia - Tyttärelle hiuksiin T.A.R.D.I.S.-teemaiset rusettiklipsit, mulle T.A.R.D.I.S.-teemainen sateenvarjo, ja molemmille kynät. Ei siis shoppailtu budjettia tärviölle!

Kuvat tuolta kaupasta ovat jotenkin joutuneet jonnekin, ihmettelen minne. Ehkä ne ovat jossain laitteella tallessa ja laitan ne sitten tänne, tai sitten ne ovat mystisesti kadonneet. Ehkä T.A.R.D.I.S.in voimakenttä jotenkin tuhosi ne?

Palasimme metrolla Earl's Courtiin, ja koska oli vielä aikaa, kävimme lounaalla hotellin naapurissa olevassa pubissa. Mun ateria, fish & chips, oli herkullinen, Tyttären ranskikset hyvät, mutta burgeri kuulemma hieman tylsän makuinen. Oli kuitenkin mukavaa, että kävimme brittihenkisesti pubiruokaakin syömässä. Meillähän muutamanakin iltana hotellille raahautuessa alueen ravintoloista Burger King vei voiton helppouden vuoksi - ja kun kerrankin pääsee Burger Kingille, lähin on parinsadan kilometrin päässä kotoa. 


Vielä viimeinen kuva puhelinboksista ja kohti lentokenttää. Matka oli juuri sellainen, kuin haaveilimme - ja jollaista perheen miehet eivät olisi kestäneet: monta päivää fanittamiamme fantasiajuttujen hörhöilyjä. Voisin sanoa:

FANTASTIC, absolutely fantastic!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti