Pages

maanantai 25. toukokuuta 2015

Tallinnaa lapsiperheille - Eläintarha

Tämmöisen kirjoituksen lupasin tehdä, työkaverini Kaija on lähdössä lastenlastensa kanssa Tallinnaan viikonlopuksi kesällä ja ajattelin laittaa tietoa kaupungin lapsiperheille sopivista kohteista.
Juttelimme Kaijan kanssa eläintarhasta, sinne suunnittelivat menevänsä. Eläintarha onkin mainio paikka, eläinten asumuksia parannetaan jatkuvasti, ja eläintarha on sekä asukkailleen että vierailijoille paljon viihtyisämpi nyt kuin kymmenen vuotta sitten kun siellä ensimmäisen kerran kävimme.

Eläintarhan nettisivuilla on paljon tietoa eläintarhasta sekä muuta mukavaa - kuten linkit eläinkameroihin. Sisäänpääsy eläintarhaan on aikuisilta 7 euroa ja lapsilta 4 euroa (samoin opiskelijoilta ja eläkeläisiltä, jotka asianmukaista todistusta vastaan pääsevät eläintarhaan lastenlipulla). Perheenä tai porukalla eläintarhaan mennessä kannattavin on perhelippu, joka maksaa 17 euroa ja sillä pääsee eläintarhaan korkeintaan kaksi aikuista ja korkeintaan kolme alle 17-vuotiasta lasta. Eli perepilet, palun, perhelippu, kiitos!

Eläintarha sijaitsee Rocca al Maressa, Rocca al Maren kauppakeskusta vastapäätä. Sisäänpääsyjä on kaksi, joista kätevämpi on juuri ostoskeskusta vastapäätä, Paldiski maantee -tien varrella oleva. Keskustasta eläintarhaan pääsee näppärästi julkisilla, Kaubamajan pysäkiltä sinne ajaa johdinbussi numero 6, Vabaduse väljak -aukiolta bussi numero 22 ja Balti Jaam -juna-asemalta mm. bussi numero 21. Pysäkki on Zoo, sen huomaa kyllä kun saapuu Rocca al Mareen, saapuessa oikealla on iiiiiiiiso kauppakeskus ja vasemmalla tien toisella puolen eläintarha. (bussitiedot tässä 05/2015 mukaan, tarkistakaa esim. linkeistä löytyviltä sivuilta bussilinjat ja -aikataulut)


Eläintarhassa on selkeitä kuvallisia ohjeita -
tämä oli mielestämme "älä syötä lasta krokotiilille"

Eläintarhaan voi hurauttaa myös taksilla, keskustasta eläintarhaan kohtuullinen hinta on mielestäni max. 15 euroa suunta. Huomioksi taksin käyttäjille, niin tähän eläintarhan matkaan kuin kaikkeen taksiin käyttöön liittyen: Virossa taksiyritykset saavat vapaasti määritellä taksansa, ja joidenkin taksiyritysten hinnat ovat aika holtittomat. Eli jos taksimatka maksaa mielestänne todella paljon, ei välttämättä ole edes huijauksesta kyse, siis rikollisesta versiosta, vaan olette ottaneet kalliin taksin. Taksin takaikkunassa pitää olla hinnasto, jossa on lähtötaksa ja kilometritaksa, siitä voi katsoa jos näyttää ihan älyttömältä (lähtömaksu yli 5 e, kilometritaksa yli 1 e / km), jätä väliin. Ota toinen taksi. Lisäksi taksikuskin täytyy tulostaa kuitti maksusta, jos kuittia ei saa, ei tarvitse maksaa. Me emme oikeastaan koskaan ota taksia "lennosta" vaan aina soitamme kyydin - muistin taas miksi, kun maksoimme joululomalla kirpeän hinnan matkasta Tallink Spa & Conference -hotellista Vabaduse Väljak -aukiolle. Katsoin, että onpa kerrankin tila-auto hotellin edessä ja laiskuuttani jätin soittamatta. Jep. Ei kannattanut. Luotettavia ja kohtuuhintaisia taksifirmoja on useita, me käytämme lähinnä Tallink Takso -takseja, tarvitsemme aina tila-auton kun meitä on viisi ja Tallink Takson taksat isoille takseille ovat kohtuulliset. Tallink Takson puhelinnumero on 1921, lähtömaksu 3,90 euroa ja kilometritaksa päivällä 0,79 euroa / km (klo 6-23). Huomioksi teille, joilla on Tallinkin Club One -kortti: sillä saa pienen alennuksen taksikyydin hinnasta kun varatessa mainitsee kortista tai lennosta taksia ottaessa sanoo kuskille ennen matkaan lähtöä kortista.- Tässä oli tietoa Rocca al Maren ilmaisbussista, mutta tämä bussi on lopettanut liikennöinnin kesällä 2016. -

Huonolla säällä huomioksi: Rocca al Maren ostoskeskuksen yläkerrassa, kaupungin puoleisessa päädyssä, on Juku Mängumaa -sisäleikkipaikka, sellainen HopLopin tyylinen. Ollaan siellä joskus käyty, nyt lapset ovat sinne jo vähän liian isoja, kuten HopLopiinkin. Mutta sellaisille HopLop-ikäisille mainio paikka. Lippujen hinta määräytyy leikkiajan mukaan, esim. jos meidän lapsikatras leikkisi tunnin, se olisi kolmelta yhteensä kymmenen euroa maantantaista perjantaihin ja 13 euroa lauantaisin ja sunnuntaisin, kahden tunnin leikkiaika kolmelta on maanantaista perjantaihin 14,80 euroa, lauantaina ja sunnuntaina 17,80 euroa (kesä 2015). Eli varsin edukasta. Lasten ollessa pienempiä ja shoppailu-innottomia veimme joskus heidät Juku Mängumaahan leikkimään ja kävimme vuorotellen puolison kanssa kaupoissa. Sujui shoppailu leppoisasti, välillä kävin ostoksilla ja välillä istuin kahvilla lasten leikkimistä katsellen. 


Tenavisto Juku Mängumaassa

Eli nyt on käsitelty eläintarha ja Rocca al Maren Juku Mängumaa... mutta ei siinä vielä kaikki, paikkoja riittää. Niistä toisella kertaa toisessa tekstissä, ettei tästä tulisi pitkä kuin nälkävuosi.

Menkää Tallinnaan, lapsiperheet. Siellä on kivaa. Jos on kysymyksiä joistain lapsiperheiden matkailuasioista Virossa, kyselkää, saatan tietää tai jos en tiedä, yritän etsiä tietoa. Ja jos Pärnu kiinnostaa, siitä voin kirjoittaa vaikka kirjan! Olemme niin rakastuneet kaupunkiin. Yleensäkin Viro lapsiperheiden matkailumaana on mainio: etäisyydet lyhyitä, paljon kaikenlaista kivaa tekemistä, edulliset hinnat niin majoittuessa kuin ravintoloissa (erityisesti Tallinnan ulkopuolella, mutta on Tallinnakin hintatasoltaan kohtuullinen), ihmiset ja paikat lapsiystävällisiä ja helppo matkustaa - pakkaamme tavarat ja lapset kotipihassa autoon, ajamme laivaan, ei satamassa tai lentokentällä haahuilua, ja lopulta perillä - missä sitten olemmekin - lapset ulos autosta ja kannetaan tavarat majoituspaikkaan. 

Omalla autolla Viroon lähtemistä tarvitse arastella, reilun kymmenen vuoden automatkailu-kokemuksella voimme sanoa maan olevan turvallinen automatkailijoille. Tallinnan liikenne voi olla joihinkin aikoihin hieman hässäkkää, mutta esim. Pärnuun mennessä kun pääsee Tallinnan ulkopuolelle, matkanteko on leppoisaa.

 Tenavisto Tallinnassa Toompealla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti