Pages

torstai 28. toukokuuta 2015

Missä syötäis - Kohvik EAT

HUOM! Tällä hetkellä (tammikuu 2016) Kohvik EATin nettisivut ovat suljetut, joten ei tietoa onko ravintola yhä toiminnassa! Tämä huomioksi jos paikkaa lähtee etsimään!

Meillä matkoilla on aina iso juttu se, missä syödään. Valkoiset silitetyt pöytäliinat ja useampi pari ruokailuvälineitä ei ole meidän juttu, vaan etsimme kivoja paikkoja joista saa selkeää hyvää sapuskaa. Ja pelmeneitä.

Tallinnassa on paljon hienoja ravintoloita ja elämyksellisiä ravintoloita, kuten Olde Hansa ja Peppersack. Tähän juttuun poimin kuitenkin pari sellaista ei-niin-tunnettua, mutta hyväksi testattuja. Joista saa myös pelmenejä. Ja pannukakkuja.

Mainitsinko pelmenit?


Juu, eli ensimmäiseksi tuohon perheemme herkkuun liittyen Rakkaan Puolison muutama vuosi sitten löytämä aarre, kahvila E.A.T. Kahvila sijaitsee vanhassakaupungissa, pienellä Sauna-kadulla, aivan sen Väike-Karja-kadun päässä. Ensimmäisellä kerralla menimme paikasta ohi, koska se on varsin huomaamaton: Väike-Karja-kadulta Sauna-kadulle kääntyessä kävele ihan muutamia askeleita ja kahvila on oikealla puolella, pienet portaat alas ja sisään.

Mikä tässä paikassa meitä viehättää? No, ensimmäinen ja paras asia: pelmenit. Pelmenit ovat eräänlaisia täytettyjä taikinamöykkyjä, esim. ravioli on samantyylistä. Eli ohuen taikinakuoren sisällä on täyte, useimmin lihaa, mutta on pelmenejä kasvistäytteelläkin sekä makealla täytteellä. Pelmenit tarjotaan joko keitettyinä, pehmeäkuorisina, tai paistettuna, jolloin kuori on rapean rapsakka.

E.A.T.-kahvilassa on tarjolla muutamaa eri lajia pelmenejä, ne annostellaan itse lautaselle ja maksu on painon mukaan. Ai jai, herkkua! Kahvilasta saa myös ruoka-annoksia, perusmättöä tyyliin ranskalaiset ja makkara / pihvi / nakit / mitä niitä kaikkea onkaan ranskalaisten kanssa yleensä tarjolla. Jälkkäriksi voi ostaa vohvelin, jäätelöä tai tyypillisen virolaisen leivonnaisen, palan "Kirju koer" -kakkua. Tuo "kirjava koira" -kakku on herkullista, hyvin suklaista, ja pienikin pala vie aivan takuuvarmasti makeanhimon pois... ainakin hetkeksi!

Kahvilan vessa on mainitsemisen arvoinen, ainakin tähän asti siellä on ollut yksi kokonainen seinä liitutaulua, johon voi kirjoitella. Doctor Who -fanit ystäväni voivat vessassa käydessään arvuutella mikä seinällä on minun kirjoittamaani...

Kahvila on suosittu opiskelijoiden ja muutenkin nuoremman väen keskuudessa edullisten hintojen vuoksi, siellä kokoonnutaan syömään ja seurustelemaan kavereiden kanssa. Kahvilassa on mm. kirjahylly, josta voi vaihtaa itselleen kirjan, tuoda jonkun ja viedä pois toisen.

Suosittelen etsimään paikan, alla pari kuvaa, ensimmäinen Sauna-kadulta Väike-Karjan suuntaan, niistä vähän paremmin hahmottaa sijainnin. Nettisivujen mukaan kahvila on tällä hetkellä auki maanantaista lauantaihin klo 11-19. Head isu, hyvää ruokahalua!

Valokuvat ovat kahvila EATin nettisivuilta osoitteesta:
Fotod on kohvik EAT kodulehelt:
EAT - Galerii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti