Pages

torstai 2. heinäkuuta 2015

Leikkipuisto-haaste, ihan omakeksimä

Mietimme kesätouhuamista, ja keksimme, että mehän tehdään itsellemme leikkipuistohaaste. Tavoite: käydä jokaisessa Imatran kaupungin ylläpitämässä leikkipuistossa (kaupungin sivuilla leikkipaikassa) tämän kesän aikana.

Koska meillä on tapana tehdä kaikki pöhkön huolellisesti (paitsi siivoaminen ja sen sellainen, ei-niin-kiinnostava), teimme Kaikista Nuorimman kanssa Google-kartan, jossa on tarkkaan värikoodattu missä on käyty, missä ei, ja käydyistä myös pisteytys. Lapset pisteyttävät puistot, siihen voi vaikuttaa kaikki mahdollinen.  Esimerkiksi Linnasuon leikkipaikka oli kiva, oli jopa sellainen "pyörivä juttu", jota tuntuvat arvostavan - mutta siellä oli vaikea olla kun oli muurahaisia paikka täynnään, nilkat olivat purtuna ja sormikin turposi kun jaloista muurahaisia pois huitoessa yks ehti puraista (vai mitä ne sitten tekevätkään) sormestakin. Auts auts ja äkkiä pois. Joten pojat poistivat yhden pisteen arvostelustaan "olosuhteiden vuoksi".

Tämän päivän saldona on viisi leikkipuistoa, kolmessa lapset innostuivat leikkimään, kaksi oli lähinnä vain käynti, että tämmöinenkin on. Tänään kohderyhmänä: 9-vuotias, 11-vuotias ja 2 kpl 14-vuotiaita. Kuvat tämän päivän kohteista ja pisteet sekä lasten kommentteja:

Astankadun leikkipaikka - 1 piste

Keinu ja liukumäki metsän reunassa, lasten mielestä aika ankea. Tosin positiivista oli, että oli myös tasaista ruohikkoista aluetta, ja maalit, jos joku tahtoo pelailla.


Tuulikallion leikkipaikka - 3 pistettä

Pyörivä kapistus, jee! Hyvä kun on keinut, kiipeilyteline, hiekkalaatikko ja silleen kaikkea eri-ikäisille. 


Linnasuon leikkipaikka - 2 pistettä

Kaikkea kivaa ja mukava paikka, mutta olosuhteet kehnot, tulee miinuspiste muurahaisista.


Saniaiskadun leikkipaikka - 1 piste

Ihan siisti ja kivan näköinen, mutta vaan pienille juttuja, isoille aika tylsä.


Tinttikallion leikkipaikka - 3 pistettä 

Päivän voittaja! Isolla alueella melkein metsässä ja tämän päivän puistoista parhaat varustelut. Ei pyörivää laitetta kuitenkaan, sitten olisi ollut neljä pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti