Pages

tiistai 30. joulukuuta 2014

Kohti uutta vuotta, uutta asennetta, unelmakotia...

Kaikkeahan voi haaveilla, unelmia olla ja tavoitteita - ja uudenvuodenlupauksia.

Viime vuodet ovat olleet sellaista sekopäähässäkkää, että tulevan vuoden lupauksena on hahmottaa paremmin elämää ja oloa, etsiä jotain järjestystä pääkoppaan, kotiin ja kaikkeen. Unohdan kokonaan kodin somistamisen ja itseni lahjomisen tavaran kautta, ja vuosi 2015 on mun teemavuosi: älä osta mitään, mitä et välttämättä tarvitse. Ok, jos farkut ratkeavat, uudet saa ostaa, jos shampoo loppuu, ei tarvitse no-poo-linjalle lähteä (jos ei halua), mutta kaikenlainen ostamisen vuoksi ostaminen ja jonkin ostaminen ihan vaan kun on kiva ja halpa ja syitähän löytyy. Pyrin pikemminkin karsimaan tavaraa, hävittämään ympäriltä roinaa ja kaaosta, joka tuntuu kiristävän vannetta pään ympärillä. Roinaa ei voi järjestää, koti ei ole varasto asioille, joita ehkä joskus tarvitsee tahi sitten ei, mutta jos kaiken varalta laitetaan talteen.

Mikä on tärkeää juuri nyt? Tekstiksi kirjoittaminen on ehkä hankalaa, mutta tunteminen helppoa. Tunnen, miten tärkeä mulle on perhe, Rakas Puoliso ja lapset, lemmikit, oma koti kullan kallis... Myös työ on tärkeä juttu, vaikka joskus ärsyttää miten se joskus häiritsee vapaa-aikaa. Pidän työstäni, sen resursseista aina en, mutta itse työ ja se, että olen siinä hyvä, tekevät mukavan mielen. Tärkeää on myös ajatella näitä asioita, miettiä, eikä vaan puskea eteenpäin viimeisillä voimilla. Aivojen tuulettelu, turhan pois heittäminen ja ajatusten avartaminen, se on tavoite vuodelle 2015. Luin joskus runon, joka meni suurinpiirtein "aivojen siivouspäivänä älä jää miettimään, että ehkä tarvitset tätä vielä".

Yksinkertaista. Tarkoitan tällä myös verbiä: yksinkertaista.

Tee tilaa sille, mikä on tärkeää. Tee enemmän tilaa sille, mikä on tärkeää ja huomaat, että sille on liian vähän tilaa. Haluan olla vuonna 2015 perheelle läsnäolevampi, upota vähemmän turhaan ja jaksaa paremmin.

Viimeisiä päiviä tätä vuotta mennään, unelmia kohti ja sitä mikä on tärkeää.

Tämmöinen syvällinen pohdinta. Ja jossain vaiheessa sitten ihan konkreettisesti kohti niitä tärkeitä ja unelmia, projektin toteutusta. Käynnistely on jo meneillään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti