Pages

torstai 11. joulukuuta 2014

Suunnitelmaa tuleville päiville

Ajattelin tehdä suunnitelmat mitä teen minäkin päivänä, niin en

 • rehki liikaa kerralla ja polta intoa pois hetimmiten
 • saan aikaan toimia, kun on edessä järjellinen urakka eikä tunnu että miljoona asiaa kaatuu niskaan
Tänään oli vielä vapaapäivä, huomenna taas töihin. Työpäivinä olen itselleni kiltti, jonkinlainen ylläpitävä tyyli silloin riittävä. Nytkin iltavuoro + yövuorot, ihan tarpeeksi dippadappaduu töistä, oisin ihan totaalisen dippadappaduu ja perheeltä pois pelistä järjellisenä perheenjäsenenä, jos vielä töiden päälle siivousta rehkisin. 

Nyt on kyllä tärkeä haaste pitää nyt saatu siisteys ja järjestys loppuviikon ajan yllä. Nimittäin sunnuntaina on Keskimmäisen synttärit ja tulee kyläilijöitä. Nyt onkin kiva kun mahtuu kahvittelijoita sekä ruokatilaan että sen viereen pikkuhuoneeseen sohvapöydän ääreen. 

Ensi viikon vapaapäiville hahmottelin mielessäni jotain jo... 
 • MAANANTAI: eteinen (tuulikaappi, eteisen kaappi), raivaan turhia / pieniä / väärän vuodenajan kamppeita pois - varastoon, roskiin, keräykseen
  • jo viikonloppuna aloitettava, tuulikaapissa mm. purettu painonnostopenkki, jota mies kyllä ensin haikaili, mutta kun painot, tanko, kahvakuula ym. jää kumminkin turvallisesti omaan nurkkaansa, suostui luopumaan penkistä
 • TIISTAI: kaksiosainen päivä
  • lasten koulussa ollessa lahjojen paketointi ja lajittelu, mikä viedään täällä kotipaikkakunnalla, mitkä viedään matkalla satamaan, mitkä lähtevät mukaan Tallinnaan
  • keittiö - siivottu jo pitkälti, mutta pyyhin kaapinovet, ne vielä sotkuiset, samoin tasot + keittotaso
 • KESKIVIIKKO: pesuhuone ja sauna, ennen saunomista kylpyhuoneen seinien + lattian pesu - ovat jo aika siistit, koska vastikään ostettiin uusi hylly ja jakkara kylppäriin, samalla siivosin. Saunan pesu ennen keskiviikko-illan saunomista. (näihin äitini osallistuu ja siitä syystä:)
  • keskiviikkona pikkujoulut kotona, perheen + äitini kanssa, tehdään ennen saunaa jotain herkkuja ja glögiä
Sitten alkavatkin yövuorot, joiden aikana täytyy valmistella pakkaukset reissuun, lähdetään heti viimeisen yön päätyttyä ajamaan satamaan. Eli erityisiä jouluvalmisteluja ei tänä vuonna tarvitse kotiin tehdä, vähän jotain pientä (ostin jouluisen vahakankaan, punainen Marimekon Lumimarja, laitetaan jotain pientä koristelua). Suunnittelin kyllä hotellihuoneeseen koristelua - Viru-kadun kukkamyyjillä on aina ihania asetelmia, voisimme ostaa sellaiset meidän ja lasten hotellihuoneisiin (meillä siis kaksi huonetta väliovella). Töissä näin hauskasti laitetun kukka-asetelman, siinä oli laitettu värilliset patterikäyttöiset jouluvalot asetelman ympärille, se voisi näyttää kivalta. <3 Katson siis vähän "sillä silmällä" myös pieniä jouluvaloja. Ja kirsikkaleivoksia. Ne eivät liity nyt tähän mitenkään, kunhan tuli mieleen. Pari ravintolaa on, jotka kiinnostavat, mutta pöytävarausta suunnitellaan, sen voisin tehdä jo nyt loppuviikosta, sen jaksaa kylllä työn ohessa, tuleepahan treenattua viroa ennen reissua! Niin ja sitten pitää käydä ostamassa kirsikkaleivoksia. Hups. Taas se kirsikkaleivos... Mutta maistakaapas kunnollista virolaista kirsikkakakkua niin oijoijoi... Viro, tuo maa kirsikkasivistysrajan paremmalla puolella!

Eli vaikka ei joulua järjestetä kotiin, niin kivaa mietittävää on reissun ajalle. Oi, kun pääsemme joulutorille, se on niin kaunis!  Ostetaan aikuisille jägerteet, lapsille glögiä, katsellaan kojujen tarjontaa ja ihaillaan kaikkea. Aikamoisesti pläjähtää silloin ihmiselle joulumieli! 

Todisteeksi vielä muutama kuva edelliseltä Tallinnan joulureissulta, vuodelta 2010.

Raatihuoneentorin joulukuusi
~ joulutori ~


Joulutorilla oli myös tavattavissa joulupukki, jõuluvana omassa mökissäänEi kommentteja:

Lähetä kommentti