Pages

tiistai 25. lokakuuta 2016

Tallinnan eläintarha

Kesän 2016 Viron reissulla kävimme Tallinnan eläintarhassa, edellisestä käynnistä olikin kulunut jo vuosia. Eläintarhassa oli paljon uutta, uudistettuja suurempia alueita eläimille, mutta myös vanhoja osia, joita pikkuhiljaa uudistetaan.

Eläintarha sijaitsee Rocca al Maressa, jonne on noin kuusi kilometriä matkaa keskustasta. Kätevimmin perille pääsee bussilla (eläintarhan pysäkki on Zoo) tai taksilla. Näistä olen jotain kirjoitellutkin, mutta muistutuksia:

  • Sõiduplaan-sivustolla voi etsiä bussi-, raitiovaunu- ja johdinbussien reittejä, etsiä reittivaihtoehtoja pysäkkien perusteella ym. Sivuston kielen voi vaihtaa oikeasta yläkulmasta esim. englanniksi.
  • kadulta taksia valitessa kurkatkaa taksin takaoven luota ikkunasta taksin hinnasto - siinä pitää näkyä lähtötaksa ja kilometritaksa, tarkistakaa, ettei ole ihan holtiton - joillain firmoilla on jopa 5-9 euron aloitusmaksu ja siihen kilometritaksa päälle. Kahden - kolmen euron aloitustaksa on ok, ja kilometritaksa noin 50 senttiä - euro (joillain firmoilla korkeampi hinta yöllä, samoin jos on isompi taksi tarpeen kuin tavallinen henkilöauto). Hinnan tarkistaminen on tärkeää: Jos ikkunassa on tietona se holtiton aloitusmaksu ja järjetön kilometritaksa, ei ajon jälkeen voi kuljettajaa syytellä huijaamisesta, jos on itse autoon hypännyt. Kerrataanpas: jos aloitusmaksu yli 4 euroa ja kilometritaksa reilusti yli euron, valitkaa toinen taksi. Ja: ei tarvitse ottaa sitä taksia taksijonon kärjestä, saa valita jonosta just sen minkä tahtoo.

Yritimme kierrellä eläintarhaa jotenkin järjestelmällisesti, ja puolessavälissä jo meinattiin hyytyä, alue on niin suuri. Tilanteen pelasti norsujen alueen vieressä olevan katselutornin kahvio, limua lapsille ja panimotuotteita vanhemmille, ja taas nousi tassu. Aikaa meillä kului kolmisen tuntia. Enemmänkin olisi kulunut, mutta sisätilat ovat maanantaisin suljettu, niin kaksi rakennusta jäi tutkimatta (rakennus elefanttien luona, käärmeitä, mangusteja ym, ja . Poikkeuksena lasten eläintarhan rakennus, joka on auki myös maanantaisin. Vielä kun lopulta sadekuuro yllätti pöllöjen kohdilla, loppukierros vähän oikaistiin. Hipsimme sateen alta kohti tien toisella puolen olevaa Rocca al Maren ostoskeskusta, jossa syötiin mainio lounas St.Patrick's-pubissa

Kuvat ovat varmaan ihan satunnaisessa järjestyksessä. Suurimman osan kuvista on ottanut TeiniTytär, jolle lykkäsin kamerani ja värväsin kuvaajaksi. Kiitos!


Lintuja oli jos jonkinlaisia, pieniä, isoja, värikkäitä, maastoon sulautuvamman värisiä...
Tämä lintu katseli meitä tarkkaan, ja me sitä. Tyylikäs väri!

Pikkukameli seuraili emoa

Ilves ei jaksanut kiinnostua yleisöstä

Eläintarhassa meille uutta oli Lasten eläintarha. Ulkona oli aitauksia, joihin yleisökin pääsi syöttämään kääpiövuohia ja kilejä, oli alpakoita, kaneja sun muuta. Lisäksi oli rakennus, jossa oli tietoa eläimistä ja pieneläimiä kuten kaneja, chinchilla, marsuja, kilpikonnia sun muuta. Kääpiövuohet olivat äärimmäisen söpöjä, erityisesti kilit, meitä ei meinannut saada siitä aitauksesta pois...
Oon niin söpö!!! 

Alpakalla on suunnitelma... "tästä kun vetäsen niin mitähän tapahtuu..."

Tällä apinalla oli aika yrmy fiilis... ehkä meidän naamat eivät olleet just sinä päivänä mieleen...

Lasten eläintarhan ulkopuolella oli tämmöinen susihukkanen selfiekaveriksi, tässä Nuorimmainen

TeiniTytär ja kamera ja kamu

Eläintarhaan oli tehty laaja "alppialue", eli isoja aitauksia erilaisille kavioeläimille. Tässä tyyppi osoittaa miten rankkaa olla eläinjulkkis (ja oli vähän lämminkin).

Elefanttien aitaukseen pystyi katselemaan vieressä olevasta tornista, jonka huipulla oli myös kahvio

Me Mangustit 
Mangustia vähän väsyttää

Jääkarhulla, muilla karhuilla, useilla kissaeläimillä ym. oli yhä nämä vanhat, turhan pienet aitaukset

Uutta on tulossa, uusi koti jääkarhuille

Myös kissaeläimille rakennetaan uutta, tässä asukas uudessa tilavassa aitauksessaan - joo, on se siellä

Ja sama tyyppi vähän lähempää, on se kaunis!

Ihastuttiin tähän apinaan, sillä on selkeästi asennetta

Hedwig!!!

Pöllö saanut saalista  

Teini huomasi myös kauniita yksityiskohtia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti