Pages

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Neulottaa...

Nyt mua neulottaa. Voisipa sanoa, että mulla on neuloosi. Tai itse asiassa nyt just en neulo, vaan virkkaan... Koska suunnittelemaani seuraavaa neuletyötä varten mun täytyisi käydä ostamassa lankaa. Projekti-idea numero ziljoonaviissataatuhattanelkytkaks.

Toissapäivänä sain valmiiksi Godrickin notko -piponi. Pipon idea on Harry Potter -leffasta Kuoleman varjelukset 1, kohtauksesta, jossa Harry ja Hermione käyvät Godrickin notkossa. Hermionella on päässään violetinsävyinen pipo, itse tein vähän paksummasta langasta ja tietysti punaisen. Ei täsmälleen samanlainen, mutta vaikutteita otin. Nuorimmainen kommentoi pipoa välittömästi: "oot hölmön näköinen tuossa pipossa" ja "koulun keittiön tädeillä on samanlainen pipo, mutta valkoinen". No, onneksi en tehnyt pipoa valkoisena. Ei siinä mitä, jos näyttää keittiön tädeiltä, rehti ammatti, mutta jos mun arvellaan nyysineen heiltä pipon, se on huonompi homma... Lasten suusta? Mutta minäpä tykkään piposta ja aion pojan häpeästä piittaamatta pitää sitä paljon tänä kevättalvena. Haha!Tänään aloitin uuden pipon, ylläripipon Keskimmäiselle. Hän tykkää kaikenlaisista neulevaatteista ja -asusteista. Esimerkiksi hän tykkää pitää villasukkia, siis pelkästään villasukkia, koulussakin. Virkkasin reilu vuosi sitten hänelle kaksi pipoa, toiseen valitsi itse värit (neonpinkki-kelta-oranssi) ja toinen on oranssi-sini-raidallinen heijastinlangasta virkattu. Nyt teen saman mallin mukaan, kun on helppo tehdä ja sopii päähänsä just hyvin. Pipolla on väriteema, mutten vielä paljasta sitä... Netissä tutkiskellessa törmäsin ideaan ja oli niin hauska, että toteutan. Kuvia tulee kun valmistuu, tässä alku:


Jossain vaiheessa kun hommaan sopivaa lankaa, aion tehdä itselleni vielä yhden pipon, myös leffavaikutteinen, Hermionen harmaa pipo. Harry Potter -leffoissa on ihania neuleita, ja netistä löytyy niihin ohjeita ja tekoideoita aika mukavasti. Jos tekisi tuon pipon harmaana, se sopisi kaveriksi mun Doctor Who -teeman kynsikkäille, sellaisille kuin Rose Tylerilla oli Doomsday-jaksossa. Tosin löysin myös hyvän langan kynsikkäille, ihan omasta lankalaatikostani, monivärinen jossa myös tuota sävyä pinkkiä. Siitä varmaan jonkinlaisen myssyn väsään...


Kunhan mysteeripipo Keskimmäiselle valmistuu, laitan kuvan. Tämäkin pipo liittyy fandom-juttuihin, mutta ei kyllä omiin fanituksiini. On kyllä "enolta pojille" -laatuinen fandom, oli jo pikkuveljen lapsuusvuosina 1990-luvulla pop. Ja nyt olen jo vihjannut liikaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti